Passa al contingut principal

Trobada Gegantera a Tarrega

La trobada a tarrega es la de catalunya si tenim ganes de anar-hi nomes cal que mo comuniqueu.

http://falera.tarregae.org

Tàrrega ciutat gegantera 2009
Tàrrega ha estat proclamada Ciutat Gegantera 2009! Així ho decidí el passat 9 de febrer de 2008 l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya reunida en assemblea general a Sant Joan Despí. La candidatura de La Fal·lera Gegantera de Tàrrega s'imposà per un ampli marge de vots, reconeixent així la llarga tradició de gegants i capgrossos que ostenta la capital de l'Urgell.

El cap de colla, Josep Bonet presidí la delegació que davant l'assemblea va defensar l'opció targarina, amb el suport de l'Alcalde de la Ciutat de Tàrrega, Joan Amézaga i pel Regidor de Cultura, Jordi Ramon. La distinció de Ciutat Gegantera podria portar aquest any fins a Tàrrega entre 200 i 300 colles vinculades a aquest àmbit de la cultura popular catalana. La multitudinària plantada de gegants serà l'acte central d'una festa que tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de maig i que també inclourà exposicions, tallers i la realització d'un monument commemoratiu.
L'agrupació ha dedicat la distinció de Ciutat Gegantera 2009 a Jaume Puiggrós, àlies Guantxo, portador de la colla que morí el passat dia 8 de febrer de 2008 a l'edat de 53 anys després de patir una llarga malaltia.

125 anys de la concessió del títol de ciutat
Alhora que serà epicentre del món geganter, Tàrrega commemorarà l'any vinent el 125è. aniversari de l'atorgament del títol de ciutat per part del rei Alfons XII, l'any 1884. Aprofitant aquesta coincidència, els actes sota el lema de Ciutat Gegantera 2009 esdevindran els més simbòlics per a recordar l'efemèride. Els historiadors locals coincideixen a afirmar que la concessió del títol de ciutat significà per a Tàrrega un gran incentiu per a la seva modernització. I encara es ben present en la memòria de molts quan l'any 1984 la població es va abocar a celebrar els cent anys del títol, amb la presentació del llibre Història de Tàrrega de Josep Maria Segarra Malla o la inauguració de la popular plaça del Centenari.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SORTIDA A VALLS, TOT UN EXIT!!!!

La sortida de valls ha estat to un exit, hem tingut la col.laboració de dos geganters nous, i ens han acompanyat musicalment les Majorales de Santa Ursula. El recorregut ha sigut curtet i el temps ha acompanyat sense fer massa calor. Aqui teniu un video de la sortida i unes fotos aqui al lateral. A si aneu triant el color per les camisetes, el qui no ha votat que voti de moment guanya el granate.

Festa Major

La cercavila de inici de la festa major ha estat molt moguda ja que hem tingut uns convidats que ens han fet ballar al ritme dels trombons i trompetes, els nans del poble ens han acompanyat a la cercavila ballant i animant a la gent, a la plaça de la vila, han fet una conga i han ballat amb la canalla. Tot seguit el pregò de la festa major a donat el toc de inici de la festa. BONA FESTA MAJOR!!!

Trobada a Valls

Hola a tots aquest dissabte tenim la trobada de la colla gegantera El Calçot de Valls. Recordeu que tambe hi haurà la presentació del bou de Valls. Us hi esperem a tots. A la fàbrica a les 17:30h Plantada a les 18:30h Cercavila 19:30h http://usuaris.tinet.cat/elcalcot/